Äpple sorbet
Publicerad den 6 augusti, 2016
- 2 1/4 dl strösocker
- 2 msk glykos eller honung
- ca 5 1/2 dl äppelpuré (4-5 skalade, urkärnade och mixade gröna äpplen)
- 2 msk pressad limesaft
Så här gör du
Låt gelatinbladet ligga i blöt i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter. Koka upp 1 deciliter vatten, fänkålsfrö, socker och glykos. Ta av kastrullen från plattan, plocka upp gelatinbladet ur vattnet och lägg ner det i den varma sockerlagen. Rör om tills det har smält och låt lagen svalna.
Blanda äppelpuré och limesaft i en bunke. Vispa ner sockerlagen och kör sedan alltsammans i glassmaskin tills sorbeten har fått fin konsistens, i 20-30 minuter.
Ska sorbeten inte serveras direkt kan den förvaras i frysen i en form täckt med lock eller plastfolie.
AddThis Sharing Buttons